Broodje Aap (2023)

November en december 2022 heb ik voor NPO Zapp en productiebedrijf Stepping Stone van een groot aantal afleveringen Broodje Aap het geluid mogen verzorgen. Erg leuk om te doen en fijn ook om te werken met deze veelal jonge, opkomende acteurs en nieuwe regisseurs en in een enkel geval ook een regisseur en crewleden met wie ik al eerder fijn heb mogen samenwerken.

Broodje Aap is een Zapp webserie die wekelijks op woensdag online komt op het NPO Zapp youtubekanaal tot en met april. Bij iedere aflevering is het de vraag of dit verhaal een verzonnen broodje aap verhaal is of dat het toch wel degelijke gebaseerd is op een waar verhaal. Elke regisseur regisseerde twee afleveringen. Elke aflevering bevat weer volledig andere personages en acteurs.

Helaas kon ik bij de interviewscènes (de opening en afsluiting van iedere aflevering) er niet bij zijn ivm een covidbesmetting. Extreem last minute, dezelfde ochtend nog, heeft collega Paul Verhallen de honeurs glansrijk waargenomen.

Regie: Aron Chaïm Ludikheijze (Afl 1 en 2), Everon Jackson Hooi (o.a. Aflevering Alles in de Soep), Rosa Meijer, Abdel Daoudi, Lisette Vlasak, Eva Heijnen en anderen.

Camera: Brian van Dijk (o.a. Jatdag), Pascalle Olthof (O.a. Alles in de Soep) en Judith Boesschoten (o.a. Mumu Challenge)

Setgeluid: Bram van Kaauwen, Paul Verhallen(Opening en afsluiting alle afleveringen)

(en collega’s Edwin de Baat, Richard Wilder en Gerard Verwiel voor een aantal andere afleveringen)

Sound Design: Kevin Lamsberg

Productieleider : Martijn Mantel

1st AD: Sanne Goudswaard, Jet de Waal en Lea Noorderhoek

Hieronder een aantal afleveringen waarvan ik het setgeluid heb verzorgd: